Viikonloppuna vietimme miehen 30-vuotis synttäreitä isossa porukassa ja leivoin sinne suklaakakun. Ja mitä kävikään, unohdin ottaa siitä valokuvan! Arvatkaa ottaako päähän. Murrr...

Ohjeen kuitenkin otin Pirkka-lehdestä ja sieltä löytyy kuva.

Pohjan tein ohjeesta poiketen 3 x uunipelille, koska vieraita arvioitiin saapuvaksi 50-60. 

 

Pohja: 

4 kananmunaa

1,5dl sokeria

1dl perunajauhoja

0,5dl vehnäjauhoja

0,5dl tummaa kaakaojauhetta

1,5tl leivinjauhetta

 

- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilöitynä muna-sokeri vaahtoon. Paista n. 8 minuuttia 225 asteessa.

 

Täyte:

4 liivatelehteä

200g taloussuklaata

0,5dl sitruunamehua

2dl kuohukermaa

2 kananmunaa

0,5dl sokeria

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa

 

- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. 

- Sulata suklaa vesihauteessa

- Vatkaa kerma vaahdoksi.

- Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 

- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

- Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatelehdet joukkoon.

- Lisää tuorejuusto-keltuais-sokeri seokseen sulatettu suklaa sekä sitruunamehu. Sekoita joukkoon kermavaahto sekä valkuaisvaahto. 

 

Kostutus: Appelsiinimehulla

- Kostuta pohja appelsiinimehulla. Ja täytä kakku täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 

 

Kuorrutus:

2dl kuohukermaa

100g talussuklaata

suklaamurua

 

- Sulata suklaa vesihauteessa.

- Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa.

Koristele kakku ja heittele päälle suklaamurusia.

 

Namnam!