Viikonloppuna vietimme miehen 30-vuotis synttäreitä isossa porukassa ja leivoin sinne suklaakakun. Ja mitä kävikään, unohdin ottaa siitä valokuvan! Arvatkaa ottaako päähän. Murrr...
Ohjeen kuitenkin otin Pirkka-lehdestä ja sieltä löytyy kuva.
Pohjan tein ohjeesta poiketen 3 x uunipelille, koska vieraita arvioitiin saapuvaksi 50-60.
Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilöitynä muna-sokeri vaahtoon. Paista n. 8 minuuttia 225 asteessa.
Täyte:
4 liivatelehteä
200g taloussuklaata
0,5dl sitruunamehua
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Sulata suklaa vesihauteessa
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatelehdet joukkoon.
- Lisää tuorejuusto-keltuais-sokeri seokseen sulatettu suklaa sekä sitruunamehu. Sekoita joukkoon kermavaahto sekä valkuaisvaahto.
Kostutus: Appelsiinimehulla
- Kostuta pohja appelsiinimehulla. Ja täytä kakku täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
100g talussuklaata
suklaamurua
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
Koristele kakku ja heittele päälle suklaamurusia.
Namnam!
Kommentit