Herkuteltiin viikonlopun kunniaksi ja valmistettiin kunnollinen ateria alku- ja jälkiruokineen.
Alkuruokana oli Stockmannin herkusta ostettua Caessarsalaattia ja krutongeja.
Pääruokana herkuteltiin merimiespihvejä sekä perinteisempää salaattia.
Jälkiruokana tuoreita hedelmiä valkosuklaavaahdolla höystettynä.
Merimiespihvit
500g naudanpaistia
suolaa, pippuria, vehnäjauhoja
3 sipulia
8 perunaa
n. 5dl nestettä (puolet lihalientä, puolet olutta)
3 porkkanaa
- Leikkaa liha poikkisyin n. sentin viipaleiksi ja nuiji ne kunnolla ohuemmiksi siivuiksi. Mausta pihvit ja jauhota ne.
- Ruskista pihvit ja anna hautua miedolla lämmöllä n. tunti.
- Viipaloi kuoritut sipulit, perunat ja porkkanat
- Lado pihvit ja kasvikset vuorotellen pataan ja lisää neste. Mausta
- Anna hautua uunissa 150 asteessa n. 2h
Vihreään salaattiin tuli jääsalaattia, tomaattia, tuorekurkkua, punaista paprikaa sekä feta-juustoa.
Hedelmiä valkosuklaavaahdolla
2 omenaa
2 päärynää
vihreitä ja punaisia viinirypäleitä
1 appelssiini
1 banaani
kuutioi hedelmät ja annostele annosvuokiin.
Valkosuklaavaahto
1prk Flora vanillaa
valkosuklaalevy
- vaahdota vanilla vaahdoksi.
- Sulata valkosuuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
- Lisää jäähtynyt valkosuklaa vanillavaahtoon ja vatkaa vielä kunnolla.
- Annostele hedelmien päälle.
Kommentit