Herkuteltiin viikonlopun kunniaksi ja valmistettiin kunnollinen ateria alku- ja jälkiruokineen.

Alkuruokana oli Stockmannin herkusta ostettua Caessarsalaattia ja krutongeja.

Pääruokana herkuteltiin merimiespihvejä sekä perinteisempää salaattia.

Jälkiruokana tuoreita hedelmiä valkosuklaavaahdolla höystettynä.

 

 

Merimiespihvit

500g naudanpaistia

suolaa, pippuria, vehnäjauhoja

3 sipulia

8 perunaa

n. 5dl nestettä (puolet lihalientä, puolet olutta)

3 porkkanaa

 

- Leikkaa liha poikkisyin n. sentin viipaleiksi ja nuiji ne kunnolla ohuemmiksi siivuiksi. Mausta pihvit ja jauhota ne.

- Ruskista pihvit ja anna hautua miedolla lämmöllä n. tunti.

- Viipaloi kuoritut sipulit, perunat ja porkkanat

- Lado pihvit ja kasvikset vuorotellen pataan ja lisää neste. Mausta

- Anna hautua uunissa 150 asteessa n. 2h

 

Vihreään salaattiin tuli jääsalaattia, tomaattia, tuorekurkkua, punaista paprikaa sekä feta-juustoa.

 

Hedelmiä valkosuklaavaahdolla

2 omenaa

2 päärynää

vihreitä ja punaisia viinirypäleitä

1 appelssiini

1 banaani

 

kuutioi hedelmät ja annostele annosvuokiin.


Valkosuklaavaahto

1prk Flora vanillaa

valkosuklaalevy

 

- vaahdota vanilla vaahdoksi.

- Sulata valkosuuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.

- Lisää jäähtynyt valkosuklaa vanillavaahtoon ja vatkaa vielä kunnolla.

- Annostele hedelmien päälle.