Pari vuotta sitten sain joulupukilta salaattikirjan. Joitakin ohjeita ollen aikaisemminkin testannut, mutta nyt vuorossa oli tulinen vokkisalaatti. En kyllä ymmärrä, miksi salaatti on nimetty tuliseksi... 

 

450g vähärasvaista paahtopaistia (itse käytin ihan naudan paistisuikaleita)

2 valkosipulinkynttä murskana

1tl chilijauhetta

1/2tl suolaa

1tl korianteria jauhettuna

1 kypsä avocado

2rkl auringonkukkaöljyä

1prk punaisia kidneypapuja valutettuna

175g kirsikkatomaatteja puolitettuna

maissilastuja

jäävuorisalaattia suikaleina

(tuoretta korianteria pilkottuna)

 

1. Laita valkosipuli, chilijauhe, suola ja jauhettu korianteri suureen kulhoon ja sekoita.

2. Lisää lihasuikaleet marinadiin ja sekoita huolellisesti

3. kuori avokado ja pilko pieniksi kuutioiksi

4. kuumenna öljy suuressa vokkipannussa. Lisää lihasuikaleet ja vokkaa 5 min, sekoita koko ajan.

5. Lisää pannuun kidneypavut, tomaatit sekä avokado ja kypsennä pari minuuttia

6. Asettele tarjoilukulhon pohjalle jäävuorisalaatti ja maissilastut. Lisää lihaseos päälle.

(7. Koristele pilkotulla korianterilla)