Pikkuinen tyttäreni täytti muutama päivä sitten 1/2-vuotta ja sitä sitten "juhlimme" pienen kakun kanssa. Tarkoitukseni oli ensin tehdä marenkikääretorttu, mutta täytteestä tuli liian löysää, joten tein tällaisen perinteisemmän kakun Brita-kakku tyyliin.

 

Pohja:

4 valkuaista

2dl sokeria

 

Täyte: 

2dl kevytkermaa

4 keltuaista

2rkl maissitärkkelystä

3rkl sokeria

2tl limen kuorta raastettuna

2-3rkl limemehua

1tl vanilliinisokeria

1tlk maitorahkaa

1/2l mansikoita

 

- Aloita täytteestä. Sekoita kevytkerma, keltuaiset, maissitärkkelys ja sokeri kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. (Tässä itse tein virheen, enkä antanut sakeutua kunnolla, joten täytteestä tuli liian löysää). Ota kattila liedeltä ja vatkaa tasaiseksi. Mausta limen kuoriraasteella, limemehulla ja vanilliinisokerilla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rahka.

 

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on paksua.

- Voitele leivinpaperi ja ripottele päälle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Levitä valkuaisvaahto ja paista uunin keskitasolla n. 25minuutia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.

 

- Paloittele mansikat.

- Ota marenkilevy uunista ja kumoa leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa marenki levy 4 osaan ja laita ensimmäinen osa tarjoiluastian pohjalle. Levitä päälle täytettä ja mansikanpaloja. Tee näin kaikikiin väleihin.