Leipominen on välineurheilua ja tälläista jälkeä tulee, kun välineet ei ole kunnossa.

 

Ohje on otettu Kermaruusun blogista ja muokattu itselle sopivaksi. Ja itseasiassa huomasin, että puolivahingossa tästä tulikin gluteeniton versio! Kaapissa oli melkein täysi pussillinen gluteenitonta jauhoseosta ja siitä tulee mielestäni jotenkin kuohkeampi kakkupohja kuin vehnäjauhoista, joten tein pohjan niistä. Suklaakoristeetkin on gluteenittomia... joten tättädädää: gluteeniton kakku!

 

Pohja:

1 kananmuna

1/2dl sokeria

1/2dl gluteenitonta jauhoseosta

1/4tl leivinjauhetta

 

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon muut aineet. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa.

 

Italialainen marenki:

150g valkuainen

260g sokeria

100g vettä

 

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Ja tässä astuukin sitten esiin välineurheilu, sillä vesi ja sokeri pitää keittää 121 asteiseksi. Itseltäni puuttuu lämpömittari (winkwink allekirjoittaneella on syntymäpäivä) ja lihamittarikin loppuu 90 asteeseen. Sokerineste lisätään valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Seosta vatkataan kunnes se on jäähtynyt.

 

Mansikkaseos:

Sauvasekoittimella survoin sulatettuja pakastemansikoita n 300g ja sekoitin joukkoon hiukan vaniljasokeria.

5 liivatelehteä sulatin pieneen määrään vettä ja sekoitin mansikkaseoksen joukkoon, minkä jälkeen sekoitin mansikkaseoksen marengin sekaan. 2,5dl kermaa vaahdotetaan ja sekoitetaan sen jälkeen mansikka-marengin sekaan.

Hyydytetään jääkaapissa.

 

Suklaakoristeet olen tehnyt Brumbergin tummasta suklaasta. Välineurheilua tämäkin, sillä yrittäppä pursottaa sulaa suklaata pakastepussin avulla (winkwink, allekirjoittaneelta puuttuu myös käypät pursotin välineet).

 

Nyt siirryn sohvalle odottelemaan kahvivieraita, että pääsisi korkkaamaan tämän kakun. Toivottavasti kakku on maultaan parempaa, miltä ulkonäkö näyttää. :)