Viikonlopun kunniaksi leivoin tiikeripullia Maku-lehdestä (syksy 2008) löydetyllä reseptillä. Resepti oli alunperin maidollinen, mutta tein taikinan veteen jotta pullia voi tarjota allergisille vierailijoillekin. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut kardemummaa, mutta itse lisäsin sitä, koska minusta pullat ja kardemumma kuuluvat yhteen. :)

 

Taikina:

 

25g hiivaa

3dl vettä

1 dl sokeria

1/2tl suolaa

6-7dl vehnäjauhoja

1/2dl kaakaojauhoja

75g margariinia

 

voiteluun voisulaa

 

- Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.

- Alusta taikinaan 6dl jauhoja ja jaa taikina kahteen osaan.

- Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Lisää puolet pehmenneestä margariinistä joukkoon ja jatka vaivaamista, kunnes margariini on sekoittunut taikinaan.

- Lisää toiseen osaan 1/2-1dl jauhoja ja loput rasvasta. Vaivaa tasaiseksi.

- Kohota 30-40min.

- Kauli vaalea taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli tumma taikina samankokoiseksi ja nosta vaalean taikinan päälle.

- Leikkaa 2-3 cm levyisiä suikaleita (n.15kpl). Kierrä suikaleet kierteelle ja kiepsauta solmuksi.

- Kohota pullia n. 20min.

- Voitele pullat voisulalla ja paista 225 asteessa n 10 min.