Ihanaa ystävänpäivää! 

 

Pitkästä aikaa tein itsellenikin jotain.

Pitkävartiset villasukat!

Valmistuivat juuri sopivasti ennen tulipalopakkasten alkua.

Ihan perus villasukanohjetta olen näissäkin käyttänyt.

Varsi ylettyy polven alapuolelle.

Kengännauhoille virkkasin "pujottelukujat" varresta jalkaterään

ohjeella 1ks (kiinteä silmukka) 1 kjs(ketjusilmukka) vuorotellen.

 

004-normal.jpg

*muokattu 4.11.2013*

 

Ohje

 

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne 4:lle sukkapuikolle. 

Nämä sukat on tehty 7 veljestä -langasta ja puikkoina todennäköisesti 4,5.

Tee 6 kerrosta joustinneuletta = 2 oikein, 2 nurjaa

Jatka tämän jälkeen sileää neuletta, kunnes varsi on sopivan pituinen (itsellä polven alapuolelta nuppiluuhun saakka).

 

Aloita kantapää:

Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle. Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ, nosta 1. silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, nosta 1. silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat oikein. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantatilkun korkeus on 24 kerrosta. 

Kantapohjankavennukset:

Neulo työn oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 8 silmukkaa. Tee ylivetokavennus (=nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 7 silmukkaa, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukat pysyvät samana eli 8:na. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat 2 puikolle.

 Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12 silmukkaa. Neulo poimitut silmukat oikein sillä vasemman puoleisella puikolla, jolle äsken siirsit 4 silmukkaa. Neulo sitten 2. ja 3. puikon silmukat oikein. Poimi nyt silmukat kantalapun oikeasta reunasta (12 silmukkaa) sillä puikolla, jolla on 4 silmukkaa, neulo silmukat oikein. Jatka näillä kaikilla 54 silmukalla sileää ja tee 

Kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja 4. puikon 2 ensimmäistä silmukkaa ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 1 välikerros, tee kavennuskerros, 1 välikerros jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 11 silmukkaa, lopeta kavennukset.

Jatka sileää neuletta, kunnes pikkuvarvas peittyy ja aloita sitten kärkikavennukset.

 Tee 1. ja 3. puikon lopussa ylivetokavennus ja neulo 2. sekä 4. puikon alussa 2 silmukat oikein yhteen. Tee tällaiset kavennukset joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Nauhakuja:

Virkkaa varresta kohti kärkeä, seuraten silmukkajonoa, 1 kiinteäsilmukka + 1 ketjusilmukka. Ja noin 5cm päähän toisesta silmukkakujasta toinen nauhakuja. Pujoittele nauhat tasaisin välein.