2kg jauhelihaa

40-50g pippuria

100g aromisuolaa

ja muista mausteita oman maun mukaan

 

Veivaa jauhelihasta ja mausteista tasainen "tahna", Taikinan pitää olla erittäin tasaista, ettei lopputulos ole lihamureke.

 

Muotoile jauhelihasta pötkö ja kääri se folioon tiukaksi rullaksi. Laita uuniin 150 asteeseen 2 tunniksi, minkä jälkeen tiputa lämpötila 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 2 tuntia.

Ota pois uunista ja raota foliota, jotta nesteet pääsevät pois. Anna vetäytyä hetki.

 

Tässä kuva puolikkaasta kebab-pötköstä

 

Lisukkeiksi tein tomaattikastikkeen. Pilkoin yhden sipulin ja kuullotin pannulla. Lisäsin pari tölkkiä kuorittuja tomaatteja ja purkin tomaattipyrettä. Maustoin basilikalla ja pippurilla. Keittelin sosetta hiljalleen noin tunnin. Eli tomaattikastikkeen valmistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

 

Vaalean kastikkeen tein maustamalla creme fraishea pippurilla, pasilikalla, suolalla ja ripauksella sokeria. Jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

 

Ranskalaiset valmiiksi kaupan pakastealtaasta. :)

Salaattia, tomaattia ja kurkkua.