Hieno kuva räjähtäneestä kakusta. Meinasin unohtaa kokonaan ottaa kuvia, joten...

 

Gluteenitonta voileipäkakkua oli vaikea lähteä suunnittelemaan, jossain kuitenkin törmäsin tällaiseen hyydykekakkuohjeeseen. En nyt muista missä :(  ja lähdin siitä soveltamaan meidän juhliin sopivaa.

 

Pohja

230g gluteenittomia näkkileipiä

200g voita

(ja kuten kuvasta näkyy, pohja jäi liian kuivaksi... eli jonkilainen lisäkostuke ei olisi pahasta. Lisäksi näkkileivät pitäisi saada vieläkin pienemmäksi muruksi)

 

Täyte

150g kinkkusuikaleita (gluteenittomia)

suolakurkkua

paprikaa

kuohukermaa

maustamatonta tuorejuustoa

maitorahkaa

mausteita oman maun mukaan

7 liivatelehteä

 

- sulata voi ja sekoita murennettujen näkkileipien joukkoon. Painele irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.

- laita liivatelehdet kylmään veteen.

- hienonnan kinkku, suolakurkut, paprika. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki aineet keskenään.

- Kiehauta pienimäärä vettä ja liota liivatelehdet joukkoon. Lisää muuhun seokseen ohuena nauhana. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.