Viikonloppuna tuli aherrettua kaksi varsin erilaista juustokakkua. Erilaista siis makujen suhteen, vaikka perusainekset kummassakin oli aivan identtiset.
Ensimmäisenä tein tällaisen salmiakki-valkosuklaajuustokakun lakritsikuorrutteella.
Pohja:
1/2pkt Minttudomino-keksejä
75g margariinia
täyte:
2 munaa
1/2dl sokeria
2dl kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
200g tuorejuustoa
turkinpippurirouhetta
- Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- vatkaa kerma vaahdoksi
- Sulata suklaa
- Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto sekä kermavaahto.
- Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä
- Kiehauta nestettä ja liota 2 liivatelehteä joukkoon.
-Jaa valkosuklaataikina kolmeen osaan. Sekoita ensimmäiseen osaan liivateneste nauhana ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jonkin aikaa.
- Sekoita toiseen osaan turkinpippurirouhetta ja liivatenestettä. Kaada seos hiukan hyytyneen kakun päälle.
- Sekoita kolmanteen osaan liivateseos ja kaada kakun päälle.
-Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Lakritsikuorrutteen ohje on napattu Kinuskikissalta.
Kommentit