Viikonloppuna tuli aherrettua kaksi varsin erilaista juustokakkua. Erilaista siis makujen suhteen, vaikka perusainekset kummassakin oli aivan identtiset.

 

Ensimmäisenä tein tällaisen salmiakki-valkosuklaajuustokakun lakritsikuorrutteella.

 

Pohja:

1/2pkt Minttudomino-keksejä

75g margariinia

 

täyte:

2 munaa

1/2dl sokeria

2dl kermaa

1 levy Pandan valkosuklaata

5 liivatelehteä

200g tuorejuustoa

turkinpippurirouhetta

 

- Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

 

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

- vatkaa kerma vaahdoksi

- Sulata suklaa

- Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto sekä kermavaahto.

 

- Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä

- Kiehauta nestettä ja liota 2 liivatelehteä joukkoon.

 

-Jaa valkosuklaataikina kolmeen osaan. Sekoita ensimmäiseen osaan liivateneste nauhana ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jonkin aikaa.

- Sekoita toiseen osaan turkinpippurirouhetta ja liivatenestettä. Kaada seos hiukan hyytyneen kakun päälle.

- Sekoita kolmanteen osaan liivateseos ja kaada kakun päälle.

-Anna hyytyä seuraavaan päivään.

 

Lakritsikuorrutteen ohje on napattu Kinuskikissalta.